Informatie over de verschillende regio’s waar wij actief zijn.

Lecrin Vallei

Halverwege de koninklijke stad Granada en de Costa Tropical ligt de Lecrin Vallei. Een groene oase met authentieke Spaanse witte dorpjes. Je kunt er uren dwalen langs de sinaasappelbomen en genieten van de gastvrije bevolking en het lokale eten en van uitstekende tapas in de verschillende dorpjes. De dorpen liggen verspreid rond het stuwmeer van Beznar, dat prachtige uitzichten biedt. Door haar centrale ligging is het prettig wonen in de vallei en een ideale vakantie bestemming.

Costa Tropical

De kustlijn van Granada wordt Costa Tropical genoemd vanwege de hoge gemiddelde temperatuur gedurende het hele jaar. Tel daarbij op de ideale situatie van irrigatie door het smeltwater uit de Sierra Nevada, dat resulteert in de ideale omstandigheden voor het verbouwen van suikerriet, advocado´s en een varieteit aan tropisch fruit dat u normaal gesproken in meer zuidelijke klimaten aantreft.

Er zijn verschillende plaatsen langs deze kust die zeker de moeite van een bezoek waard zijn. Almuñecar is populair bij Spaanse bezoekers en heeft een interessant historisch centrum, een aantal zeer aantrekkelijke stranden gelegen in een baai met prachtige rotsformaties. In Almuñecar is het goed winkelen , het biedt een uitgebreid scala aan bars en restaurants en elke eerste zaterdag van de maand is er de grote antiek/rommel markt.

Het juweeltje van de Costa Tropical is Salobreña, een verzameling authentieke witte huisjes die als het ware tegen de rots aangeplakt lijken. Aan de top van het oude centrum is een Moors kasteel dat zeker een bezoek waard is. In de historische wijk vindt u tevens diverse restaurants die u tijdens het eten een fantastisch uitzicht bieden. Ook langs het strand vindt u winkeltjes en restaurants.

La Herradura, is genoemd na de hoefijzer vorm van haar baai. Aan het strand, met een houten pier, vindt u diverse barretjes en originele chiringuito´s. Ondanks een aantal moderne projecten aan de buitenkant van het dorp, heeft het oude centrum haar vriendelijke karakter behouden.

Sierra Nevada

Het Sierra Nevada Nationaal Park is een machtig en uitgestrekt gebergte. In totaal is 86.208 ha. beschermd natuurgebied in het nationaal park. Een prachtig langschap dat varieert van besneeuwde toppen en ijskoude, blauwe bergmeren tot gecultiveerd terraslandschap met amandelbomen en rivieren en tuinbouw gebieden.

Meer dan 20 bergtoppen zijn hoger dan 3000 meter, wat het, na de Alpen, tot het tweede hoogste gebied van Europa maakt. De twee hoogste toppen van het Spaanse vaste land vindt u in het nationaal park van de Sierra Nevada, de Mulhacén van 3.482m en de Pico del Veleta van 3.396m. Bij helder weer kunnen deze toppen zelfs vanuit Afrika gezien worden.

Ski Resort

In het westen van het park vindt u ´Sol y Nieve´, Europa´s meest Zuidelijke skigebied. Het seizoen loopt ongeveer van eind november tot begin april. Behalve bij skiers en snowboarders is het resort ook populair bij wandelaars, bergbeklimmers en vogelaars.

Granada Stad

Granada is een echt winkelparadijs, beroemd door haar varieteit aan tapas bars, levendige pleinen en restaurants.
De ´Teteria´ subcultuur in het historische centrum van de stad, het ´Albaicín´, is een ware exotische belevenis.
Je vindt er een zeer divers publiek waaronder veel jongeren zowel van Spaanse als buitenlandse afkomst. De informele sfeer trekt mensen uit alle lagen van de bevolking inclusief de vele studenten die de stad bevolken.

Granada is een belangrijke studentenstad en gedurende het studiejaar bestaat 25% van de populatie uit studenten.

Granada’s meest beroemde monument is het Alhambra
Een serie paleizen en tuinen, gebouwd door de ´Nazari Dynasty´ in de 14e eeuw.
Deze machtige verzameling van gebouwen, inclusief het zomerpaleis ´Generalife´ genaamd, bevindt zich aan de voet van het hoogste gebergte van Spanje, de Sierra Nevada, en het biedt uitzicht over de gehele stad. Als u de omgeving van Granada bezoekt mag een bezoek aan het Alhambra absoluut niet ontbreken.

Barrio del Albaicín

Het ´Albaicín´ is het historische centrum van de stad. Het is gelegen op een heuvel met uitzicht op het Alhambra. Een wirwar van smalle straatjes, die behoorlijk stijl omhoog lopen, leiden u naar de top van de wijk alwaar u vanaf de kerk ´San Nicolas´ het beste uitzicht heeft op het Alhambra en de rest van de stad. Een deel van de originele stadsmuur is nog aanwezig en wordt momenteel gedeeltelijk gerestaureerd. In het lage deel van deze bijzondere stadswijk vindt u veel arabische winkeltjes en ´teterias´.

Catedraal

De Catedraal is gelegen in het voormalig Islamitische deel van de stad en dateert uit 1523. Alonso Cano is verantwoordelijk voor de basiscontructie met sculptures van Duque Cornejo, Risueño en Verdiguier, en slechts een van de twee geplande torens werd half afgemaakt. Aan de Noord-zijde van de catedraal vindt u ´La Puerta del Perdón´, het indrukwekkende werk van Diego de Siloé die ook verantwoordelijk is voor ´La Puerta de San Jerónimo´.

De kansel is niet alleen indrukwekkend maar bevat ook slimme ontwerptechnische oplossingen gemaakt door Siloé. Haar circelvormige opzet en groote hoogte bevatten semi-circelvormige bogen waarop een dubbele serie balcons rust.
De Catedraal en het aangrenzende museum zijn dagelijks open voor bezoekers.

La Alpujarra

Ten Zuid-Oosten van Granada, aan de voet van de machtige Sierra Nevada met haar besneeuwde toppen, is een reeks witte dorpjes te vinden, beter bekend als de Alpujarras.

De dorpen bestaan uit een verzameling witte huisjes met daken van klei en smalle straatjes die tegen de bergen op lopen.

De ongeveer 50 dorpen zijn verspreidt over de valleihellingen en vertonen veel overeenkomsten met de Pueblos Blancos bij Ronda. Al dalend en stijgend worden de dorpen met elkaar verbonden door bergwegen en ezelpaden, deze routes zijn volmaakt voor wandeltochten.
Behalve voor wandelen leent het gebied zich ook voor mountainbiken en paardrijden. Ook vogelaars en natuurliefhebbers in het algemeen zullen zich zeker thuisvoelen in deze wonderschone keten van bergen en dalen.

Almeria

De Costa de Almería strekt zich uit van San Juan de Los Terreros tot Adra. De hoofdstad van Costa de Almería is Almería. Deze kust kent praktisch geen winterseizoen, het lijkt hier meer op een langdurige lente, en de gemiddelde jaarlijkse temperatuur schommelt rond de 20 °C. Hier vindt men dan ook dankzij dit zachte klimaat prachtige natuurgebieden zoals het park Cabod de Gata-Nijar. Ook zijn er veel dorpen met een interessante geschiedenis, monumentaal erfgoed en een gastvrije bevolking. Ver weg van het massatoerisme blijft deze Costa een ware vondst waar men heerlijk kan genieten van de rust en de natuur. Bovendien is ze helemaal in opkomst qua voorzieningen, faciliteiten en toeristische trekpleisters.

De COSTA DE ALMERÍA heeft zeer uiteenlopende landschappen met verassende contrasten en loopt van San Juan de los Terreros tot Adra. Vanaf San Juan de los Terreros tot de plaats Garrucha bevinden zich schone brede stranden waarvan Vera Natura (Vera Playa Club) het nudismegebied is. Hierna komen we in de plaats Mojácar, beter bekend als het witte dorp. Het is een toeristisch trekpleister door de unieke kronkelende winkelwandelstraatjes, die op een bergflank gebouwd zijn en zich dus allemaal op verschillende niveaus bevinden. Vervolgens komen we op onze route langs de kust de plaats Carboneras tegen, een plaats met meer dan 16 kilometer strand waaronder het indrukwekkende Punta de los Muertos (dodenstrand).

Meer landinwaarts vinden we Nijar, dit karakteristiek Andalusisch dorpje is vooral bekend vanwege de handgemaakte keramiek. Van hieruit kan men wandeltochten maken in het berggebied Sierra de Alhamilla en naar de woestijn bij Tabernas. Dan vinden we in een van de meest zuidelijke punten in Spanje het prachtige Cabo de Gata en het Parque Natural Cabo de Gata. Dit gebied heeft een aantal spectaculaire uitzichten en op een van de prachtige stranden waar enkele beroemde films zijn opgenomen (bijvoorbeeld Indiana Jones and the last Crusade), ligt op Playa Mónsul een indrukwekkend rots in de vorm van een golf.

Voorbij dit punt bereikt men het reservaat van Las Salinas, een broedplaats van flamingo’s en talrijke andere vogels.

Almería is de hoofdstad van de Costa de Almería en is een authentieke smeltkroes van allerlei culturen.

Deze stad heeft een gezellige zeeboulevard en bruisend centrum. Een van de mooiste monumenten in Almería zijn ‘La Alcazaba’, een Arabische Burcht en de Arena. Vanuit Almería bereikt men via de kustweg Roquetas de Mar, een waar vakantieparadijs. Deze plaats vormt een openluchtsportcentrum. Het strand van Roquetas de Mar is omzoomd door een levendige brede boulevard en in de vissershaven bij de visafslag kan men de visveilingen aanschouwen. In de punt na Roquetas de Mar vinden we het natuurreservaat de Punta Entinas y Punta Sabinar, waar meer dan 150 verschillende watervogels zich hebben gevestigd. Binnen dit reservaat ligt het nudistenstrand Cerillos en een prachtige vuurtoren.

Voor de laatste plaats in deze Costa bevindt zich het natuurreservaat Albufera de Adra, een toevluchtsoord voor talrijke zwemvogels die zich in een van de drie schitterende lagunes nestelen. Adra, de laatste plaats van de Costa de Almería, is een dorp gewijd aan de landbouw en de visserij op de grens met de Costa Tropical en voorzien van allerlei toeristische faciliteiten